Εκλογές 2024

Φρένο στο μεταναστευτικό

«Η απλή και λογική θέση δεν τέθηκε και δεν διεκδικήθηκε όσο έπρεπε. Εμείς δεν θα μείνουμε στα λόγια, αλλά θα προχωρήσουμε στις πράξεις»

Το μεταναστευτικό αποτελεί εθνικό ζήτημα συνδεδεμένο με το Κυπριακό, διότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός για να μας στέλνει παράνομους μετανάστες, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τη δημιουργία κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών.

Αφού εποικίζει τον βορρά, τώρα θέλει να ισλαμοποιήσει και τις ελεύθερες περιοχές. Ως Έλληνες Κύπριοι είμαστε φιλόξενοι, αλλά, κατά γενικήν ομολογίαν, δεν αντέχουμε νέα μεταναστευτικά ρεύματα. Όσο δε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ουδεμία αλληλεγγύη μάς προσφέρει ή, αν θέλετε, την εξαγοράζει έναντι 20 χιλιάδων ευρώ το κεφάλι. Αυτός είναι ο σεβασμός προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Αυτή είναι η Ευρώπη, που θέλουμε;

Εμείς δεν ζητούμε χρήματα, αλλά την αποσυμφόρηση της κατάστασης και την καλύτερη διαβίωση των μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καλύτερο βιοτικό επίπεδο από το δικό μας.

Δυστυχώς, ούτε η Ευρωβουλή έχει δείξει την ανάλογη ευαισθησία, μάλλον θα πρέπει να υπάρχει ολιγωρία και από ημέτερους ευρωβουλευτές.

Εμείς, δεν λέμε μεγάλα λόγια.

Με την πιθανή εκλογή μας στην Ευρωβουλή θα θέσουμε το μεταναστευτικό στην πρώτη γραμμή, για να βοηθήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας, αλλά και των ίδιων των μεταναστών στην πρακτική πολιτική της αλληλεγγύης, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί με τη μετεγκατάσταση σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αυτή η απλή και λογική θέση δεν τέθηκε και δεν διεκδικήθηκε όσο έπρεπε. Εμείς δεν θα μείνουμε στα λόγια, αλλά θα προχωρήσουμε στις πράξεις.

*Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ