Ειδήσεις

Πώς το φάντασμα του Σχεδίου Ανάν συνεχίζει να πλανάται πάνω από το Κυπριακό (Βίντεο)

Τους λόγους για τους οποίους το Σχέδιο Ανάν δεν έγινε αποδεκτό και την φαυλότητα της διαχείρησης του κατά τα άλλα ηχηρού ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου, από τις εκάστωτε κυβερνήσεις έθιξαν οι ομιλιτές της εκδήλωσης με θέμα: «20 χρόνια από το Δημοψήφισμα, Συμπεράσματα και Προβληματισμοί»

Το Σχέδιο Ανάν, οι λόγοι απόρριψής του και ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να πλανάται γύρω απο το Κυπριακό συζητήθηκαν σε εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση των 20 ετών από το Δημοψήφισμα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος σημείωσε την αντίθεσή του στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσμονδίας, την ώρα που οι πολιτικές και κομματικές ηγεσίες συνεχίζουν να την εστερνίζονται παρά το όχι του κυπριακού λαού.

Πολλές απο τις ρυθμίσεις του Σχεδίου Ανάν αποτελούν μέχρι σήμερα μέρος του κεκτημένου ενώ η απώλεια του δικαιώματος ψήφου στον βορρά σημαίνει ότι αυτός θα είναι εσσαεί τουρκικός. Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι μέσα απο τη λύση Δ.Δ.Ο η Τουρκία πετυχαίνει τους διαχρονικούς της στόχους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου υπο τον συντονισμό του Πέτρου Ασσιώτη και οργανώθηκε από την Κίνηση Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο: