Κυπριακό

Κρεσέντο προπαγάνδας Τατάρ, "η Ομοσπονδία έχει πεθάνει" - Ρεσιτάλ προκλητικότητας στα Τουρκικά ΜΜΕ κατά Χριστοδουλίδη και χαρακτηρίζουν "σκανδαλώδεις" τις δηλώσεις του για 50 χρόνια εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ

Αφού ολοκλήρωσε την εκστρατεία προπαγάνδας στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, ο κατοχικός ηγέτης μεταβαίνει στο Βερολίνο, προσδοκώντας σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο τουρκικός τύπος, που χαρακτηρίζει σκανδαλώδεις τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο.

 

Με κάθε ευκαιρία, ο κατοχικός ηγέτης επαναλαμβάνει ότι η λύση της ομοσπονδίας, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει πεθάνει. Όπως είπε σε συζήτηση στο πλαίσιο του φόρουμ,  Διπλωματίας της Αττάλειας δεν υπάρχει  υπάρχει πιθανότητα η Κύπρος να γίνει ομοσπονδιακή δημοκρατία. Ζήτησε δε, αναγνώριση κυριαρχίας και συνεργασία δύο κρατών.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού, καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ισχυριζόμενος ότι παρόμοιες σφαγές, είχαν διαπράξει οι Έλληνες εναντίον Τούρκων στην Κύπρο. Και το κρεσέντο προπαγάνδας ολοκληρώθηκε, με τον Τουρκικό τύπο, ο οποίος τα βάζει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή αναφέρθηκε στα 50 χρόνια εισβολής.

 

Μάλιστα χαρακτηρίστηκαν σκανδαλώδεις οι δηλώσεις του Προέδρου περί κατοχής, από τον Τουρκικό Τύπο. Δημοσίευμα, κάνει λόγο για δήθεν ειρηνευτική παρουσία στα κατεχόμενα, η οποία χαρακτηρίζεται ως κατοχή και επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι προβαίνει σε αβάσιμους ισχυρισμούς, επειδή όπως αναφέρεται κατηγόρησε την Τουρκία, για την αποτυχία λύσης στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, ο Τατάρ, συνεχίζει την περιοδεία του και αυτή τη φορά μεταβαίνει στο Βερολίνο για να λάβει μέρος σε Έκθεση Τουρισμού Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ακόμα δεν έγινε κάποια «επίσημη δήλωση» για όλες τις επαφές του Τατάρ στη Γερμανία. 

 

Ωστόσο, ο παράνομος Bayrak (03.03.24, BRTK) μεταδίδει ότι οι επαφές Τατάρ στο Βερολίνο θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες και κατά τη διάρκειά τους θα λάβει μέρος και θα εκφωνήσει ομιλία στο Global Destination Exchange Forum.

Κατόπιν θα επισκεφθεί την «αντιπροσωπεία» του κατοχικού καθεστώτος στο Βερολίνο και θα παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Michael Martens.

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα επισκεφθεί το περίπτερο της «ΤΔΒΚ» στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που θα διεξαχθεί μεταξύ 5-7 Μαρτίου, θα διεξάγει επαφές με Τούρκους επιχειρηματίες και θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου για τουρκικά ΜΜΕ.  Μετά το πέρας της επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Τατάρ θα μεταβεί στην Αττάλεια όπου θα παραστεί στα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Συνόδου Κορυφής Τουριστικής Γαστρονομίας Επενδύσεων και Φιλοξενίας και του Τουρκοκυπριακού Ιστορικού Σπιτιού.  Ο Τατάρ θα επιστρέψει στα κατεχόμενα την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ