Αναλύσεις

Παράνομοι μετανάστες και προδότες!

Τι σχέση έχουν οι παράνομοι μετανάστες με τους προδότες; Άμεση, κατά τη γνώμη μου! Γιατί, αν δεν υπήρχαν προδότες, ίσως να μην υπήρχαν τόσοι πολλοί παράνομοι μετανάστες που διαρκώς αυξάνονται!

Ας ξεκινήσουμε με την ερμηνεία της λέξης «προδότης»: Προδότης είναι όποιος ενεργεί αντίθετα με τα συμφέροντα της πατρίδας του για το δικό του συμφέρον, ή όποιος συμμαχεί με τον εχθρό εναντίον της χώρας του, ή όποιος χρηματίζεται για να διευκολύνει τον εχθρό για να καταστρέψει την χώρα του, ή όποιος…

Υπάρχουν δεκάδες ορισμοί του προδότη. Για μας, αρκεί το ότι ο προδότης συνειδητά προβαίνει σε έκνομες ενέργειες υπέρ του εχθρού για να θησαυρίσει, θάβοντας το μέλλον της χώρας του και των συμπατριωτών του. Οι Οθωμανοί δεν θα καταλάμβαναν την Κωνσταντινούπολη, αν δεν βρισκόταν ο προδότης που τους άνοιξε την Κερκόπορτα. Και οι διακινητές παράνομων μεταναστών δεν θα έφεραν σε πέρας τον άνομο σκοπό τους, αν δεν υπήρχαν ανάμεσά μας προδότες να τους διευκολύνουν ή να τους ενθαρρύνουν.

Δεν λέω ότι, πάντοτε, πίσω από όλους τους παράνομους διακινητές βρίσκονται δικοί μας προδότες. Αλλά, έστω κι αν βρίσκονται πίσω από μερικούς, αυτό ενθαρρύνει τους υπόλοιπους. Μα ποιοί είναι, επιτέλους, αυτοί οι άνθρωποι που χρηματίζονται για να προδίδουν μ’ αυτόν τον τρόπο τον τόπο τους; Φαίνεται πως είναι ορισμένοι επιτήδειοι που ενεργούν, άλλοι στα κρυφά κι άλλοι στα φανερά, προς διευκόλυνση και προστασία παράνομων μεταναστών ή «αιτητών ασύλου» για να εισέρχονται και να παραμένουν στην χώρα μας, χρησιμοποιώντας οι ίδιοι ως προκάλυμμα είτε το επάγγελμά τους είτε την ιδιότητά τους ως μελών διαφόρων «φιλανθρωπικών» οργανώσεων. Είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι, στην ουσία, κατά τη γνώμη μου, διαπράττουν προδοσία και μάλιστα τη χειρότερη μορφή προδοσίας έναντι της ημικατεχόμενης χώρας μας και του Έθνους μας.

Όπως είχε επισημάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις Μυστικές Παραγράφους περί του Κυρίου και Καθολικού Σκοπού της Φιλομούσου και Φιλανθρώπου Γραικικής Εμπορικής Εταιρείας, δηλαδή της Φιλικής Εταιρείας (δέστε: Εμμανουήλ Ξάνθου: Απομνημονεύματα για την Φιλική Εταιρεία, Εκδόσεις Βεργίνα, Αθήνα 1996, Ανατύπωση της Πρωτότυπης Έκδοσης του 1834, σελ. 204): «Η άκαιρος φιλοχρηματία κατασταίνει τον δεδουλωμένον από του ψυχοσωματοφθόρου αυτού πάθους και αυτών των ανδραπόδων ανδραποδέστατον»!

Δυστυχώς, όσους νόμους κι αν ψηφίσει η Βουλή, όσους αστυνομικούς κι αν προσλάβει η Κυβέρνηση για επιτήρηση των ακτών της χώρας μας ή της πράσινης γραμμής, όσα συρματοπλέγματα κι αν μπουν κατά μήκος της γραμμής αυτής, τίποτε, πιστεύω, δεν μπορεί να ανακόψει ή έστω περιορίσει το κύμα των παράνομων μεταναστών μέσω της ανοικτής Κερκόπορτας της χώρας μας, αν δεν επισημανθούν, μεταξύ άλλων, συλληφθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά τουλάχιστον οι προδότες που ζουν ανάμεσά μας!

Δεν είμαι μάντης, ούτε έχω τίποτε χειροπιαστό να καταγγείλω. Απλώς εκφράζω μια εύλογη υποψία. Βλάπτει κανέναν να εξετασθεί κι αυτό το ενδεχόμενο, προτού το όλο πρόβλημα πάρει επικίνδυνες και μη ανατρέψιμες διαστάσεις;

*Δικηγόρος, πρώην Εισαγγελέας της Δημοκρατίας