Επιβράβευσαν τους σφετεριστές των περιουσιών μας

Ο εσμός των μουεζίνηδων των τουρκοπροσκυνημένων είχαν ξελαρυγγισθεί και ζητούσαν από τη δική μας πλευρά να προβεί σε χειρονομίες και να προσφέρει κίνητρα στους Τ/κυπρίους για να προσέλθουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων προς συνέχιση των συνομιλιών.

Ευθύς ως τέτοια κίνητρα εξαγγέλθηκαν από δικής μας πλευράς πολύ πρόσφατα, άμεση υπήρξε η ανταπόκριση των Τούρκων.

Την επομένην άνδρες της κατοχικής δύναμης επέστρεψαν στις σχολές του Ριζοκαρπάσου, όπου φοιτούσαν παιδιά Ε/κυπρίων, και κατέσχαν βιβλία της Ιστορίας και άλλα έντυπα και τα κατέστρεψαν.

Δεν αναφερόμεθα σε λεπτομέρειες, γιατί αυτές είναι γνωστές.

Αυτή, λοιπόν, υπήρξε η ανταπόκρισή τους στις χειρονομίες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τουρκική εισβολή, ζούσαν στην Καρπασία περί τους 20 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι. Ας μας πουν, λοιπόν, οι τουρκοπροσκυνημένοι πόσοι απέμειναν σήμερα να ζουν υπό το κατοχικό καθεστώς και σε πόσες διώξεις και εξευτελισμούς υποβάλλονται.

Όταν οι Τούρκοι αξιούν «αναγνώριση δύο κρατών», «ισότιμη διεθνή αναγνώριση» και «ίσον καθεστώς» σε όλους τους τομείς, μόνον ως «κουβέντες του καφενείου» μπορούν να χαρακτηρισθούν τα όσα «διαπραγματεύονταν» μέχρι σήμερα και για 50 χρόνια.

Η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, ο τερματισμός της κατοχής, η εγκατάλειψη των ούτω καλουμένων «εγγυητικών δικαιωμάτων» της Τουρκίας και άλλων δεν πρόκειται να την ανατρέψουν και να τερματίσουν, ούτε στα 50 χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Η επίκληση σήμερον των αρχών του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, οι διαμαρτυρίες μας προς τους διεθνείς Οργανισμούς ουδέν αποτέλεσμα θα φέρουν.

«Δεν είν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλή», λέει ο Διονύσιος Σολωμός στον «Ύμνον του προς την Ελευθερίαν».

Συνθήματα ακούονταν παλαιότερα, όπως «Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια», «Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους» και άλλα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ διότι τα περί «απελευθέρωσης» και «επανένωσης» είναι πομφόλυγες και «έπεα πτερόεντα», δηλαδή «λόγια του αέρα», λόγια «κενά περιεχομένου», όταν με τις ούτω καλούμενες συμφωνίες κορυφής (συμφωνίες υψηλού επιπέδου) απενοχοποίησαν την Τουρκία και το θέμα μας από πρόβλημα εισβολής και κατοχής το μετατρέψαμε σε «δικοινοτική διαφορά», που με την υποβολή χάρτου για το εδαφικό αποδεχθήκαμε και τη διχοτόμηση.

Δυστυχώς, από κανέναν δεν είμεθα πλέον πιστευτοί όταν με τις συνεχείς υποχωρήσεις και παραχωρήσεις μας προς τους Τούρκους ομοιάζουμε -λυπητερά να το επαναλάβουμεν- όπως μία γυναίκα που, ύστερα από πολλούς βιασμούς, όχι μόνον τους επιζητεί, αλλά και τους απολαμβάνει.

Τελευταία απόδειξη η ματαίωση της προσαγωγής ενώπιον της Δικαιοσύνης Τ/κύπριου δικηγόρου, που κατηγόρησαν για σφετερισμό των ε/κυπριακών περιουσιών.

Αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, η μόνη υπηρεσία που θα προσφέρουν για να εξιλεωθούν είναι να αυτοκτονήσουν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ακόμα και ο τελευταίος ηλίθιος δεν πίστευε ότι θα τολμούσαν να τον προσαγάγουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και προτίμησαν να τον αθωώσουν, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους σφετερισμούς των περιουσιών μας.

  • Εσμός: Μεγάλο πλήθος. Π.χ. Εσμός αυλοκολάκων
  • Κουρταλώ: Κτυπώ επανειλημμένα
  • Πομφόλυγες: Λόγος χωρίς περιεχόμενο - Αερολογία - Καινή υπόσχεση.
  • Έπεα πτερόεντα: Λόγια του αέρα, χωρίς περιεχόμενο.
  • Μουεζίνηδες: Μουσουλμάνοι κληρικοί που καλούν

*Πρώην συνδικαλιστής