Ελλάδα

Καρυστιανού: Γιατί ο Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει μπάζωμα,τι δεν ήθελε να βρουν; (Βίντεο)

Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.  Στο Ήρθε και Έδεσε φιλοξενήθηκε η Μαρία Καρυστιανού πρόεδρος συλλόγου των συγγενών των θυμάτων Τεμπών.

Ερωτηθείσα αρχικά για το ψήφισμα ανέφερε ότι «αυτές οι υπογραφές μαζί με ένα προσχέδιο της αλλαγής του νόμου που θέλουμε θα κατατεθούν στη Βουλή και θα περιμένουμε από τους βουλευτές να το ψηφίσουν. Αυτό ορίζει το σύνταγμα.

Το σύνταγμα αφορά όλους μας, όλοι μας είμαστε κάτω από αυτά που ορίζει το σύνταγμα ακόμη και οι 300 της Βουλής και οφείλουμε να ακολουθούμε τους νόμους. Δεν ακολουθούμε κάποιους νόμους μόνο επειδή μας βολεύουνε ή θα τροποποιούμε με διατάξεις επειδή έτσι μας βολεύουνε. Αυτός είναι νόμος και θα ζητήσουμε την εφαρμογή του δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας προβληματίζει το πώς θα γίνει. Θα πρέπει να απαιτήσουμε την εφαρμογή αυτού του άρθρου. Στη πράξη θα το δούμε με τους νομικούς».

Συμπλήρωσε ότι «οι 300 δεν βρίσκονται σε αυτή τη θέση για να αποφασίζουνε ποιοι νόμοι του συντάγματος θα εφαρμοστούν και ποιοι όχι, δεν έχουν αυτή τη δικαιοδοσία. Είναι εκεί για να εφαρμόζουν τους νόμους του συντάγματος και εφόσον ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους πολίτες και μαζεύονται παραπάνω από τις 500 χιλιάδες οφείλουν να το περάσουν.

Αναφερόμενη στην ομιλία της που επανάφερε στο προσκήνιο το θέμα των Τεμπών είπε ότι «το θέμα ξανά πήρε ζωή γιατί εγώ βγήκα και είπα τι συμβαίνει, αυτό έπρεπε να το είχαν κάνει τα κανάλια, ο Τύπος, οι ειδήσεις. Οι ειδήσεις όμως λειτουργούσαν ακριβώς αντίθετα ο κόσμος πίστευε ότι σε ένα τέτοιο τεράστιο έγκλημα η δικαιοσύνη θα αποδοθεί με κάποιο τρόπο και εξεπλάγησαν όλοι από τον κάκιστο χειρισμό της υπόθεσης μέχρι τώρα από την πλευρά των ανακριτών. Το μόνο που έκανα είναι ότι λειτούργησα σαν μέσο ενημέρωσης και ενημέρωσα τον κόσμο τι συμβαίνει και ο κόσμος ξεκίνησε να έχει ενδιαφέρον».

Μετέπειτα είπε τα εξής, «έχω θυμώσει πάρα πολύ με δύο δηλώσεις που έγιναν, η μια αφορούσε την κυρία Μπακογιάννη η οποία μας είπε ότι θα πρέπει να μπούμε στα παπούτσια του κύριου Καραμανλή και να αισθανθούμε πόσο άσχημο είναι να σου συμβαίνει ένα ατυχές γεγονός ενώ είσαι υπουργός και η άλλη δήλωση ήταν του κυρίου Μητσοτάκη ο όποιος είπε ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να καταρρεύσουν οι παράλογες φήμες και αυτό μας το είπε την στιγμή που παντού παίζει το βίντεο του κυρίου Τριαντόπουλου με την ‘τακτοποίηση’ του χώρου στα Τέμπη.  Για το μπάζωμα θεωρούν ότι πρέπει να τους ευχαριστήσουμε, υποβιβάζουνε τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια μας. Αυτός ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή θεωρεί ότι είναι αδιανόητο να είναι στους υπόπτους και στους ενόχους.

Το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να βγάλει όλους από τη δύσκολη θέση και να πάει αυτοβούλως στην εξεταστική επιτροπή γιατί εμπλέκεται στην υπόθεση των εγκλημάτων των Τεμπών για να μπορέσουν να του γίνουν ερωτήσεις και να απαντήσει. Όλοι θέλουμε να μάθουμε γιατί ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει το μπάζωμα, τι φοβόταν τι δεν ήθελε να βρουν».