Ακίνητο

Αρχίζουν εργασίες για 138 νέες οικίες για το στρατιωτικό προσωπικό ΒΒ

Έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου με ονομασία APOLLO, αξίας 48 εκατομμυρίων λιρών

Ξεκινούν εργασίες για 138 νέες κατοικίες στη Βάση Δεκέλειας για το στρατιωτικό προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων και τις οικογένειες τους στην Κύπρο, όπως αναφέρουν οι ΒΒ σε ανακοίνωσή τους.

Αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου με ονομασία APOLLO, αξίας 48 εκατομμυρίων λιρών, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν 138 νέες κατοικίες για οικογένειες στρατιωτικών στη Βάση Δεκέλειας.

Σημειώνεται πως «το έργο, για το οποίο θα κατασκευαστούν κατοικίες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, ανατέθηκε στους Lagan Iacovou Joint Venture (JV) τον Νοέμβριο του περασμένου έτους από τον Οργανισμό Αμυντικών Υποδομών (DIO) και τη Στρατηγική Διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου (UKStratCom)».

Τα σπίτια θα διαθέτουν προστασία έναντι σεισμών, με τη βιωσιμότητα επίσης ως μια βασική πτυχή της διαδικασίας, με ηλιακούς συλλέκτες, αντλίες θερμότητας και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2027, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  η Tracey Fuoco, Διευθύντρια του Προγράμματος APOLLO εκ μέρους της Στρατηγική Διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι «η παράδοση 138 νέων σπιτιών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο του προγράμματος APOLLO για τη μείωση του κινδύνου από ένα σεισμικό γεγονός στην Κύπρο».

Επίσης, αναφέρεται, ο Asif Huq, Βοηθός Διευθυντής του DIO στο εξωτερικό, είπε ότι είναι ενθουσιασμένοι, «που βλέπουμε να ξεκινούν οι εργασίες σε αυτό το έργο, το οποίο θα προσφέρει νέες βιώσιμες κατοικίες για το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους στην Κύπρο».

Σημειώνεται πως «το 10ετές πρόγραμμα APOLLO θα εκσυγχρονίσει σε μεγάλο βαθμό τις ΒΒ στην Κύπρο και τις υποδομές της Διοίκησης των Βρετανικών Βάσεων».

ΚΥΠΕ