Κόμματα

"Απαράδεκτη και πρωτόγνωρη η κατάσταση στον ΔΗΣΥ" - Ο ρόλος, η τοποθέτηση και η... κρυστάλλινη αντιπολίτευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως απαράδεκτη και πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την κατάσταση στον ΔΗΣΥ ο βουλευτής του κόμματος και υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι άγνωστο πού μπορεί να οδηγήσει, υποδεικνύοντας ότι η βάση των αντιπαραθέσεων δεν είναι το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών του 2023. «Στον ΔΗΣΥ σήμερα θα πρέπει να έχουμε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση ποιος είναι ο ρόλος μας», είπε.

«Θα πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα δύο αποφάσεις των ανωτάτων οργάνων μας που έλεγαν για αντιπολίτευση, αυτή η αντιπολίτευση πρέπει να είναι κρυστάλλινη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης, «ανοίξαμε μία διαδικασία στον ΔΗΣΥ που έχει οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις μεταξύ προσώπων, αναμοχλεύονταν οι παλιές «καλές» συμπεριφορές, δημιούργησαν μία αχρείαστη πυροδότηση, σε βάρος της ενότητας της παράταξης».

Από την αρχή, προσέθεσε, «η ηγεσία θα έπρεπε να καθορίσει το πώς προσεγγίζει τις τοπικές εκλογές, όχι να είναι συνάρτηση των επιλογών του παρελθόντος»

Υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για το ευρωψηφοδέλτιο, αποφάσεις για το οποίο θα λάβει το Σάββατο το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφέρει και από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι είναι απόλυτα σεβαστή οποιαδήποτε ετυμηγορία από το Πολιτικό Γραφείο. Είπε, ωστόσο, ότι σε σχέση με την επιλογή των υποψηφίων, θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια άλλη διαχείριση.

Το Κυπριακό

Ερωτηθείς για το κυπριακό διερωτήθηκε πώς γίνεται ο ΔΗΣΥ να μην είναι κριτής των εξελίξεων στο εθνικό πρόβλημα, επισημαίνοντας την ανάγκη του κόμματος να «μπει» με πολύ πιο δημιουργικές και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Καταλήγοντας, επεσήμανε την αξία της σύγκλησης στο εσωτερικό σε ό,τι αφορά στο κυπριακό.