Κόμματα

Κουλίας: Τ’ αγοράζω βερεσέ ότι δεν συνεννοήθηκε με κανέναν ο Χριστοδουλίδης

Απογοητευμένος δηλώνει από τις δηλώσεις και τις πράξεις του Προέδρου ο Ζαχαρίας Κουλίας. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρωτοσέλιδο είπε πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν είχε το θάρρος να παραδεχθεί το λάθος του.

Απογοητευμένος δηλώνει από τις δηλώσεις και τις πράξεις του Προέδρου ο Ζαχαρίας Κουλίας. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρωτοσέλιδο είπε πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν είχε το θάρρος να παραδεχθεί το λάθος του.

«Άκουσα ψες τη δήλωση του Προέδρου που έλεγε ότι είναι υπερήφανος για το έργο του. Είτε μας αρέσει είτε όχι, θα είναι Πρόεδρος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Καθήκον μας όλους είναι να ευχόμαστε να πηγαίνει καλά για να πηγαίνει καλά ο τόπος. Καθήκον της κυβέρνησης είναι να πράττει καλά. Συνήθως οι κυβερνήσεις κρίνονται από τα πολλά ή λίγα λάθη που κάνουν. Εμένα με ενόχλησε ότι το σοβαρό σφάλμα που έγινε με τον ανασχηματισμό δεν αναγνωρίστηκε. Εγώ ανέμενα να το αναγνωρίσει.

Να πει ότι έκανε λάθος στα όσα δήλωνε. Αν γινόταν συσταρισμένη δουλειά από το πρώτο Υπουργικό δεν θα φθάναμε εδώ. Δεν είχε το θάρρος να το παραδεχτεί. Βερεσιέ αγοράζω όλα αυτά που ακούμε ότι δεν συνεννοήθηκε με τον ένα ή τον άλλον. Δεν θεωρώ ότι πείθουν κανέναν».

Ο Ζαχαρίας Κουλίας εξέφρασε και τη στενοχώρια του σχετικά με την απομάκρυνση του Μιχάλη Γιωργάλλα από το Υπουργείο Άμυνας.

«Αναφορικά με την απομάκρυνση του Μιχάλη Γιωργάλλα, εμένα με στενοχώρησε. Τον επέλεξε ο ίδιος. Ένα πρόσωπο το οποίο ήταν στο προσκήνιο για χρόνια, καταξιωμένος, συνεπής συνάδελφος στη Βουλή, μετρημένος λόγος και σταθερή γραμμή. Όταν απομακρύνεις έναν τέτοιο άνθρωπο από το Υπουργικό σχήμα, το οποίο εσύ επέλεξες να κάνεις Υπουργό… αυτό με ενόχλησε. Εύχομαι πως δεν θα επαναλάβει τέτοιου είδους ατοπήματα. Ήταν και σε ένα νευραλγικό πόστο».

«Αν με ρωτάτε αν πείστηκα ότι δεν συνεννοήθηκε με τα κόμματα που τον στήριξαν, εγώ δεν το πιστεύω. Είναι λογικό να έγινε μια συνεννόηση», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα άλλο λάθος κατά τον ίδιο, που έπραξε η διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

«Ένα από τα σοβαρά θέματα αυτής της κυβέρνησης είναι η ΑΤΑ. Δεν δίνεις του υψηλόμισθου ΑΤΑ. Δίνεις αυτού που έχει αδήριτη ανάγκη. Να δοθεί σε όλους στο κατάλληλο μέτρο. Να δώσει πλήρη μέχρι τις 2 χιλιάδες και στους άλλους να δώσει πιο λίγο. Τι θα γίνει μετά; Καλά κάμνει ο Πρόεδρος.. έχει έναν εξαιρετικό Υπουργό Οικονομίας. Να δίνουν περισσότερη προσοχή σε αυτά που λέει ο Μάκης Κεραυνός.

Να μην πάμε σε θέματα Κυπριακού.. συμβουλεύω τον Πρόεδρο να καταλάβει ότι θα είναι Πρόεδρος για άλλα 4 χρόνια, η προεκλογική μας τέλειωσε. Αν κάνουμε λάθος να έχουμε το θάρρος να το παραδεχθούμε. Εξάλλου όταν κάνει διασκελισμούς ο Πρόεδρος δεν δικαιούται να κουτσουφλήσει; Θα πετά; Άρα να το λέει και θα τον εκτιμούμε και θα τον αγαπάμε περισσότερο.. με ψευτιές δεν βοηθά την κατάσταση…», είπε.