Τράπεζες

Φόρτωσαν 800 εκατ. το κρατικό μισθολόγιο σε 2 χρόνια - Προεδρικό Vs ΔΗΣΥ για αποπαγοποίηση 400 θέσεων

Η άρνηση της Πινδάρου στο αίτημα της Κυβέρνησης προκάλεσε έκπληξη στον Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με τον εαυτό του, επαναλαμβάνοντας ότι οι θέσεις δε θα χρειαστούν πρόσθετες πιστώσεις

Μέσα σε δύο χρόνια οι κυβερνήσεις Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη φόρτωσαν το κρατικό μισθολόγιο σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα μάλιστα που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες προσωπικού.

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αντιμάχονται για την αποπαγοποίηση σχεδόν 400 θέσεων στο δημόσιο και ημικρατικό τομέα.

Μετά το "όχι" της Αννίτας στο αίτημα του Προεδρικού, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εμφανίστηκε έκπληκτος, καθώς όπως είπε ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με τον εαυτό του.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η αποπαγοποίηση θέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν προνοεί επιπρόσθετο κόστος για το κράτος.    

Επιμένει ο ΔΗΣΥ για αύξηση των δαπανών.

Η Κυβέρνηση πέραν των θέσεων έχει ν' αντιμετωπίσει και το φλέγον ζήτημα των εκποιήσεων ενόψει της κρίσιμης ολομέλειας την Παρασκευή.

Η ΕΔΕΚ επιμένει με τις τροπολογίες της, η ΔΗΠΑ κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ενώ η στάση του ΔΗΣΥ παραμένει άγνωστη, αφού η τελική μορφή των νομοσχεδίων δεν είναι έτοιμη.

Το ΑΚΕΛ, ήδη απέστειλε την πρόταση νόμου για αναστολή των εκποιήσεων μέσω δικαστικού διατάγματος με τους Οικολόγους και το ΕΛΑΜ να την στηρίζουν.