Συνεντεύξεις

«Το 2023 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για την Pafilia»

Ευαγγελία Ηλιάδη: «Με την ολοκλήρωση του ONE και τη σταθερή πορεία του Minthis έχουµε στρέψει την προσοχή µας σε νέα έργα και συγκεκριµένα στην τρίτη µεγάλης κλίµακας ανάπτυξή µας, το NEO»

Mία συναρπαστική χρονιά για την Pafilia αναµένεται να είναι το 2023, σύµφωνα µε την Εκτελεστική ∆ιευθύντρια της εταιρείας, κ. Ευαγγελία Ηλιάδη. Σε συνέντευξή της και ερωτηθείσα για τα επόµενα βήµατα της εταιρείας, ανέφερε πως µε την ολοκλήρωση του ONE και τη σταθερή πορεία του Minthis, η Pafilia έστρεψε την προσοχή της σε νέα έργα και συγκεκριµένα στην τρίτη µεγάλης κλίµακας ανάπτυξή της, το NEO. Παράλληλα, εξακολουθεί να εξερευνά νέες αγορές και να κάνει γνωστή την Κύπρο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

90llllllllllllllll.JPG


Ποιες είναι οι σηµαντικότερες προκλήσεις που έχετε να αντιµετωπίσετε ως εταιρεία;

Προκλήσεις υπάρχουν πάντα σε κάθε πτυχή τόσο της ζωής µας, όσο και των επιχειρήσεων, και αυτό που έχει τελικά σηµασία είναι ο τρόπος µε τον οποίο εµείς ανταποκρινόµαστε σε αυτές. Για µένα κύριος στόχος είναι να διατηρήσω το ηθικό των εργαζοµένων ψηλά, έτσι ώστε όλοι µαζί να αντιµετωπίζουµε την κάθε πρόκληση και ει δυνατόν να την µετατρέπουµε σε ευκαιρία.

Αδιαµφισβήτητα η απότοµη ακύρωση του επενδυτικού (προγράµµατος) ήταν µια µεγάλη πρόκληση για τις εταιρείες του κλάδου, ιδιαίτερα για την Pafilia, που είχε υπό κατασκευή 3 από τα µεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο. Μετά ο κορωνοϊός, που έκλεισε τα σύνορα στο διεθνές µας πελατολόγιο, και τώρα η εκτόξευση των τιµών στις κατασκευές µε τον πόλεµο στην Ουκρανία είναι οι σηµαντικότερες προκλήσεις που καλούµαστε να αντιµετωπίσουµε.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτηµα;

Η κουλτούρα του νέου, το πάθος για την αρχιτεκτονική είναι το όραµά µας που µας οδηγεί και µας επιτρέπει να αφήσουµε και εµείς το αποτύπωµά µας στην εξέλιξη και ανάπτυξη του νησιού µας. Είµαστε αφοσιωµένοι στη δηµιουργία αναπτύξεων παγκόσµιας κλάσης, που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά µε τις πρωτοπόρες ιδέες, σχεδιασµό και ποιότητα, αλλά και µε υπηρεσίες 5 αστέρων να πλαισιώνουν τις αναπτύξεις µας και να προσφέρουν έναν νέο τρόπο ζωής στους εκλεκτούς µας πελάτες. Η οµάδα µας αποτελείται από έµπειρα στελέχη στον τοµέα ανάπτυξης γης, οι οποίοι, σε συνεργασία µε τους παγκοσµίου φήµης εξειδικευµένους συνεργάτες µας, δραστηριοποιούνται προς έναν κοινό στόχο – να δηµιουργούν έργα - σηµεία αναφοράς και να προσελκύουν νέους πελάτες και σηµαντικούς επενδυτές στο νησί.

Είναι η αφοσίωση στους στόχους µας, η αποφασιστικότητά µας και η προσοχή στη λεπτοµέρεια που µας κάνουν να ξεχωρίζουµε και µας οδηγούν στην επιτυχηµένη ολοκλήρωση έργων όπως η εµβληµατική ανάπτυξη του πύργου ONE και τώρα η ανάπτυξη του Minthis Resort.

Ποιες είναι οι εκτιµήσεις σας για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε στη µεταπανδηµική εποχή;

Μετά την πανδηµία, νέες τάσεις αναδύονται, όπως η ανάγκη για ‘‘plan B’’, όπως οι ‘‘ψηφιακοί νοµάδες’’ ή το ‘‘Head-quartering’’, που µας έδωσε σαν εργαλείο η Κυβέρνηση. Με τις σωστές κινήσεις των επαγγελµατιών του κλάδου, κατά τους τελευταίους 6 µήνες οι συναλλαγές ακινήτων είναι οι υψηλότερες των τελευταίων δύο χρόνων. Αυτό αποπνέει µεγάλη αισιοδοξία και δείχνει ότι ο κλάδος αποκτά ευελιξία και προσαρµόζεται στις νέες συνθήκες της αγοράς και στις προσδοκίες των πελατών.

Εκτιµώ, ωστόσο, πως στη µεταπανδηµική εποχή η απότοµη αύξηση στις τιµές των υλικών και οι δυσκολίες στον εφοδιασµό θα επιφέρουν µιαν αβεβαιότητα στον κλάδο και θα καταστήσουν δύσκολο τον σχεδιασµό και την έναρξη νέων έργων.

Ποιες προοπτικές υπάρχουν στον ορίζοντα για την εταιρεία;

Το 2023 θα είναι µια συναρπαστική χρονιά για την Pafilia. Το Minthis Resort, o πολυτελής Lifestyle προορισµός µας, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται µε γνώµονα τη φυσιολατρική φιλοσοφία που το διέπει, ενώ νέες εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν.

Το Minthis Spa άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, προσφέροντας πακέτα και υπηρεσίες, προσελκύοντας ανθρώπους από κάθε µέρος του κόσµου, οι οποίοι θα µας επισκέπτονται για να βιώσουν και να απολαύσουν µια ολιστική εµπειρία ευεξίας που προσφέρει το Minthis και το Spa.

Θα λανσάρουµε περαιτέρω εγκαταστάσεις, όπως «Η Πλατεία», ένας χώρος στο κέντρο του θερέτρου µε µια σειρά από επιλογές για φαγητό, ποτό και ενδιαφέρουσες επιλογές shopping. Επιπλέον θα εγκαινιαστούν αθλητικές εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν υπαίθριες δραστηριότητες σε µικρούς και µεγάλους, στην καρδιά του πανέµορφου φυσικού τοπίου.

Επίσης στο Minthis το κοµµάτι των ακινήτων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, µε τη δηµιουργία µιας νέας γειτονιάς, µε καινοτόµα και βιώσιµα σχέδια που θα συνεχίζουν να εµπλουτίζουν τη συλλογή ακινήτων του Minthis µε µια νέα σειρά από κατοικίες, επαύλεις και σουίτες.

Ποια είναι τα επόµενα βήµατα της εταιρείας; Τι περιλαµβάνει ο στρατηγικός σας σχεδιασµός;

Με την ολοκλήρωση του ONE και τη σταθερή πορεία του Minthis έχουµε στρέψει την προσοχή µας σε νέα έργα και συγκεκριµένα στην τρίτη µεγάλης κλίµακας ανάπτυξης µας, το NEO. Πρόκειται για µια πρωτοποριακή ανάπτυξη 4 παραθαλάσσιων πύργων στην ακτογραµµή της Λεµεσού, οι οποίοι σύντοµα θα επανακυκλοφορήσουν µε νέο σχεδιασµό, προσαρµοσµένοι στις σηµερινές απαιτήσεις της αγοράς.

Θα εξακολουθήσουµε επίσης να εξερευνούµε νέες αγορές και να κάνουµε γνωστή την Κύπρο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εµπλουτίζοντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιό µας µε πολλά και διαφορετικά έργα για όλους, ώστε να µπορούµε να ανταποκρινόµαστε στις ανάγκες των πελατών µας µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.