Συνεντεύξεις

Περδίος: Από χώρες της ΕΕ το 50% των αφίξεων τα επόμενα χρόνια

Μετά την απώλεια Ρώσων και Ουκρανών τουριστών, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μιλά για τη στροφή προς τις χώρες της ΕΕ, την πορεία της φετινής χρονιάς, τις εκτιμήσεις για το 2023, τα κατεχόμενα και τα προβλήματα των Βρετανών

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες των αρμόδιων για τον τουρισμό φορέων να προσελκύσουν περισσότερες αγορές και να φέρουν τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια διαδραματίζει το ίδιο το Υφυπουργείο Τουρισμού, με τις συνεχείς επαφές του Σάββα Περδίου και των συνεργατών του στο εξωτερικό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σημερινή, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι αναμένει πως τα επόμενα χρόνια οι αφίξεις από τις χώρες της ΕΕ θα ξεπεράσουν το 50% του συνόλου, τη στιγμή που πριν από την πανδημία μόνο το 25% των αφίξεων προέρχονταν από την ΕΕ. Ειδικότερα ο Σάββας Περδίος έκανε λόγο για ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά τις αφίξεις από Ουγγαρία και Αυστρία, και για αύξηση της τάξης του 130% στις αφίξεις από την Πολωνία σε σχέση με το 2019.

Πέραν των πιο πάνω, ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο σημαντικό, όπως το χαρακτήρισε, μνημόνιο που υπογράφτηκε με τις Αρχές της Ουγγαρίας για την απόκτηση τεχνογνωσίας με στόχο την ανάπτυξη και στην Κύπρο του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Ακόμα, σε σχέση με τη φετινή χρονιά, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στο 80% του 2019, ενώ για το 2023 σημειώνει ότι είναι νωρίς να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις καθώς πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα κλείσει αυτή η χρονιά. Ο κ. Περδίος σχολιάζει τις εξελίξεις στη Βρετανία και κατά πόσον αυτές θα επηρεάσουν τα ταξίδια των Βρετανών και απαντά για τη στάση των συνεργατών μας στο εξωτερικό όσον αφορά τα κατεχόμενα και τις προσπάθειες αναγνώρισής τους μέσω απευθείας πτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.